Kampvuurverhalen

Schrijvende kampeerders of kamperende schrijvers opgelet!

Ik heb een plan.

Al een tijdje.

Een plan waarvoor ik mensen enthousiast ga krijgen, denk ik.
Maar ook een plan dat heel makkelijk op een fictieve plank kan belanden, weet ik.

Daarom deel ik het plan alvast met jullie. In de hoop dat er massaal mensen, mijn stokken achter de deur, opspringen. Mensen die denken: ‘Wat een goed plan.
Topidee. Daar moet ik bijzijn!’

Komt ‘ie.

Ik ga een reeks schrijfdagen (en -nachten) aanbieden op de allerleukste plekken die ik kan bedenken: Nederlandse natuurkampeerterreinen. Liefst elke keer met een ander thema. Van proza en poëzie tot levensverhalen vertellen en schrijven voor kinderen.

Het idee is simpel: overdag geeft een echte schrijfdocent je mooie schrijfopdrachten. Opdrachten die je hoofd openzetten en je schrijfmotor aanzetten (geloof me, dat kunnen ze).

Je gaat schrijven. In een hangmat, aan een picknicktafel of op een knus, overdekt plekje op het terrein. En dan gaan we onze verhalen voorlezen, aan elkaar. De hele avond, misschien zelfs een deel van de nacht. Rond het kampvuur, als dat kan en mag op dat moment. Met goed gevulde magen natuurlijk en met je favoriete drankje binnen handbereik. Daarna duik je je tent of trekkershut in met een hoofd vol verhalen en word je hopelijk wakker met een handvol nieuwe schrijfvrienden.
🏕

De locaties heb ik al op het oog. De eerste docenten ook. Schrijver en dichter Bianca Boer, kinder- en jongerenboekenschrijver Claudia Lagermann en biograaf Tim de Hullu) heb ik zelfs al gevraagd én ze hebben ja gezegd.
Nu de data nog. De details nog.

En de mensen die mee willen doen, natuurlijk.

Dat kunnen mensen zijn met schrijfervaring. Zonder schrijfervaring.
Met wilde plannen voor een verhaal of nog geen flauw idee waar te beginnen.
Maar vooral: mensen die zin hebben om de sterren van de hemel te schrijven én te lezen. In goed gezelschap, op de mooiste (buiten)locaties.

Denk je op basis van dit verhaal al: ‘Wat een goed plan. Topidee. Daar moet ik bijzijn!’?
Spring dan op! Laat het weten! Stuur me een mailtje.

Dan ga ik voor dit plan een planning maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *